Rize
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

YSK'nın sayfası kopyalandı: 'Oy kullanacağınız sandık değişti' mesajını açmayın'

YSK'nın sayfası kopyalandı: 'Oy kullanacağınız sandık değişti' mesajını açmayın'
Seçimlerin yaklaşmasıyla dolandırıcılar, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) resmi web sitesini kopyalayarak sahte mesajlar ve mailler gönderiyor. "Oy kullanacağınız sandık değişti" bahanesiyle kişisel bilgileri ele geçirmeye çalışıyorlar. Uzmanlar, kesin seçmen listelerinin açıklanmasının ardından hiçbir seçmenin sandık yerinin değişmeyeceğini belirtiyor. Seçmenlerin resmi kanalları kullanarak bilgilerini kontrol etmeleri ve şüpheli linkler içeren mesajlara dikkat etmeleri gerekiyor. Dolandırıcılar, kişisel verileri YSK seçmen kağıdından ve diğer kaynaklardan elde ederek vatandaşları hedef alıyor. YSK, vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Yüksek Seçim Kurulu'na Dikkat: Dolandırıcılar Yeni Taktikler Geliştiriyor!

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte dolandırıcılar, yeni ve sofistike yöntemler kullanarak vatandaşları hedef alıyor. Son olarak, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) resmi web sitesini kopyalayarak sahte mesajlar ve mailler gönderen dolandırıcılar, "Oy kullanacağınız sandık değişti" bahanesiyle vatandaşların kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor.

Sabah gazetesinin haberine göre, sahte mesaj ve maillerde YSK'nın resmi seçmen sorgulama hizmetinin kopyalandığına dikkat çekiliyor. Vatandaşlardan, adres ve telefon gibi iletişim bilgileri talep edilerek, sahte linkler aracılığıyla kişisel bilgilerin ele geçirilmesi amaçlanıyor.

Uzmanlar, kesin seçmen listelerinin açıklanmasının ardından hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinin değişmeyeceğini vurgulayarak, "Şüpheli linkler içeren mesaj ve mailleri açmamaları" konusunda uyarıda bulunuyor.

Seçmenlerin nerede ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını, resmi YSK internet sitesi, e-devlet, YSK'nın seçmen sorgulama mobil uygulaması veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi üzerinden kontrol edebilecekleri hatırlatılıyor. Ayrıca, YSK'nın resmi iletişim kanalları dışındaki e-posta, çağrı veya mesajlara itibar edilmemesi gerektiği belirtiliyor.

Dijitalleşmeyle birlikte dolandırıcıların kullanacağı yöntemlerin de değiştiğine dikkat çekiliyor. Kişisel verilerin, YSK seçmen kağıdından, araç satışlarından veya sağlık sonuçları gibi çeşitli kaynaklardan elde edilebileceği ve dolandırıcıların bu verileri kullanarak vatandaşları hedef aldığına vurgu yapılıyor.

Dolandırıcıların sadece SMS değil, aynı zamanda telefon aramalarıyla da vatandaşları hedeflediğine dikkat çekiliyor. Genellikle 444 veya 850 ile başlayan numaralardan gelen aramalarda, "YSK'dan arıyoruz. Seçmen kaydınızla ilgili bir değişiklik var. Düzeltmemiz için bazı bilgilere ihtiyacımız var" gibi bahanelerle dolandırma girişimlerinin yapıldığı belirtiliyor.

YSK ise kesin seçmen listelerinin açıklanmasının ardından hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinin değişmeyeceğini net bir şekilde belirtiyor ve vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!