Rize
01 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

İsrailli bakanlardan İran'a saldırı sinyali, Tahran'dan açıklama


İsrailli bakanlardan İran'a saldırı sinyali, Tahran'dan açıklama
İran'ın dün gece İsrail'e düzenlediği insansız hava aracı (İHA) ve füze saldırısının ardından İsrail'den sert yanıtlar geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İran'a yönelik saldırı tehdidinin hala geçerli olduğunu belirtti ve müttefikleriyle işbirliklerini derinleştirmeleri gerektiğini vurguladı. Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise İran'a karşı 'ezici saldırı' çağrısı yaptı. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise İran'ın bölgesel ve uluslararası barışı koruma niyetinde olduğunu, ancak meşru çıkarlarını korumaktan çekinmeyeceğini belirtti.

İsrail ve İran Arasında Gerilim: Yanıt Zamanı Geldi

İran'ın dün gece İsrail'e düzenlediği insansız hava aracı (İHA) ve füze saldırısının ardından, İsrail hükümeti sert yanıtlarla karşılık veriyor. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İran'a karşı alınabilecek olası önlemlerle ilgili açıklamalar yaptılar.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz:

İran'ın İsrail'e yönelik saldırı tehdidinin hala geçerli olduğunu belirtti. "İran İsrail'e saldırırsa, biz de saldıracağız" diyen Katz, müttefikleriyle işbirliklerini derinleştirmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İran'a karşı Devrim Muhafızları'nın 'terör örgütü' olarak tanımlanması ve etkili yaptırımlar uygulanması çağrısında bulundu.

Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir:
İran'ın saldırısının ardından 'ezici saldırı' çağrısı yaptı. İran'ın saldırısına karşı etkili bir savunma gösterdiklerini belirterek, şimdi ezici bir saldırıya ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan:
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İran'ın bölgesel ve uluslararası barışı koruma niyetinde olduğunu, ancak meşru çıkarlarını korumaktan çekinmeyeceğini söyledi.

İsrail'in İran'a vereceği yanıtı belirlemek üzere bugün yerel saatle 15.30'da İsrail Savaş Kabinesi toplanacak.

Ne olmuştu?

İsrail, İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan 2024 tarihinde hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan ikisi general rütbesinde toplam yedi kişi hayatını kaybetmişti. İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrail de İran'ın saldırılarına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran dün İsrail'e yüzlerce İHA, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmış, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu açıklamıştı. İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini belirtmişti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!