Rize
12 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Rize'de son iki 2 ayda kaçakçılık ile ilgili 43 operasyon yapıldı

Rize'de son iki 2 ayda kaçakçılık ile ilgili 43 operasyon yapıldı
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, kentteki güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısında, kaçakçılık ve suçla mücadelede elde edilen sonuçları paylaştı. Yılın ilk iki ayında 43 kaçakçılık operasyonu yapıldı, 65 şüpheli hakkında işlem yapıldı ve 8 kişi tutuklandı. Ayrıca, narkotik olaylarında 138 operasyon gerçekleştirilirken, 164 şüpheliye adli işlem uygulandı ve 15 kişi tutuklandı. Göçmen kaçakçılığına yönelik de operasyonlar yapıldı ve terörle mücadele kapsamında önemli başarılar elde edildi. Bu çalışmalarla kentin huzur ve güvenliğinin sağlanması için kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

Rize'de Kaçakçılık ve Suçla Mücadelede Son Durum: Yılın İlk İki Ayında 43 Operasyon Gerçekleştirildi

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş'ın başkanlığında düzenlenen güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısında, kentteki kaçakçılık ve suçla mücadelede elde edilen sonuçlar kamuoyuyla paylaşıldı.

Vali Baydaş, toplantıda yaptığı açıklamada, kent genelinde yılın ilk iki ayında kaçakçılıkla ilgili 43 operasyon yapıldığını belirtti. Bu operasyonlar sonucunda 65 şüpheli hakkında işlem yapıldığını ve 8 kişinin tutuklandığını ifade etti.

Ayrıca, narkotik olaylarında da 138 operasyon gerçekleştirildiğini ve 164 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını dile getiren Vali Baydaş, bu kapsamda 15 şüphelinin tutuklandığını da vurguladı.

Vali Baydaş, uyuşturucuyla mücadelede emniyet ve jandarma ekiplerince 28 mahalle ve 86 uygulama noktasında toplamda 211 uygulama yapıldığını aktardı. Bu uygulamalar sırasında 6 bin 920 kişinin sorgulandığını, 12 aranan şahsın tespit edildiğini ve 8 şahsa işlem yapıldığını belirtti.

Kaçakçılıkla ilgili operasyonların yanı sıra göçmen kaçakçılığına yönelik de çalışmaların sürdüğünü belirten Vali Baydaş, 9 düzensiz göçmenin yakalandığını ve 5 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini açıkladı. Ayrıca, terörle mücadele kapsamında da 2 aylık süreçte 5 kişinin yakalandığını ve 1237 asayiş olayında 783 şahsa şüpheli olarak adli işlem yapıldığını söyledi.

Bu başarılarla birlikte kentin huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini belirten Vali Baydaş, vatandaşların da güvenliğe katkı sağlamak için duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!