Rize
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

1400 YILIN GERÇEĞİ 

17 Ocak 2023, Salı 00:46

Değerli dostlar!
Hadis usulü ile ilgili hadis Ülemasının üzerinde ittifak ettiği bazı kriterleri özet bir şekilde, faydası olur umuduyla bölümler halinde paylaşmak istedim. Birkaç bölüm de paylaştım doğrusu. Son paylaştığım bölümü 4 kişi beğenmiş. Yani vatandaşın ilgisini hiç çekmemiş. 
Neden çekmemiş? 
Bilgiye ne gerek var? 
Çünkü biz okumadan da bilen bir toplumuz. Bizim toplum okumaz ama bilir. Yani bilgisi yok fikri var bizim toplumun.  Evet evet bilgisi yok fikri var.
"Bilgisi yok fikri var" ilkesizliğinin patenti bize aittir. Bizim toplumdan doktorluk diploması olmadan yıllarca doktorluk yapan insanlar çıkmıştır. Şaka yapmıyorum. Tıklayın görün. 
- Bizim toplumdan mimar olmadan yıllarca mimar olarak imza atan uyanıklar çıkmış mıdır? Evet çıkmıştır. 
- Bizim toplumumuzda diploması olmayan avukatların bulunduğunu ve belkide hala görev icra ettiklerini aklınız alıtor mu?
Aratın görün kardeşim.
- Bizim toplumda hocalık ehliyeti olmayıp hocalara din anlatan binlerce işe yaramaz adamlar var maalesef.  Kendilerine müteşekkirim, şahsıma çok nasihatleri olmuştur. Cümle kurma kaabiliyeti olmadığı için camide sohbeti bana yaptırtıyor. Sohbetten sonra yanlış konuştuğumu söylüyor. Yanlış konuştuğumu pişkin pişkin yüzüme söylüyor suratsız. İşte ben, bunlara tahammül edebilmiş bir adamım. Geçen yıl ödül bekledim. Kimsenin dikkatini çekmemişim. 
- Bizim toplumda Fatiha suresini düzgün okuyamayan onlarca şeyh vardır maalesef. Zaman zaman şu şeyhleri bir televizyona çıkarsalar ne iyi olurdu diye düşünürüm. 
Niye mi? Sen anladııın.
Bizim toplumda otuz yaşında eğitimci olmayan bir bayan Milli Eğitim Bakanlığı yapmış mıdır? Elcevap yapmıştır. 
Bizim toplumda 7-8 kez evlenip boşananlar televizyonlarda ahlak programları yapıyor. 
Bizim toplumda Buhari'nin kitabının adını bile bilmeden Kur'ana karşı Buhari ve hadis savunucuları bilumum bulunur efendim. 
Bizim toplumda hadis Kur'anı nesheder diyen sözde alimler de eksik olmaz. 
Bizim toplumda Kur'anda her şeyin olduğunu söyleyen onlaca ayet varken, Kur'an'ın eksik olduğunu söyleyen Kur'an müminleri vardır. İnanmayacak olursan isbat edebilirim. 
Bizim toplumda Hz. Peygamberin idrarının, tükürüğünün, çok afedersiniz sümüğünün ve hatta kazuratının da şifa olduğuna inanan bir sürü beyinsiz vardır. Ya Resulellah senden özür diliyorum. Ancak bunları insanımıza deşifre etmezsek, bu rezillik artarak devam edcektir.
- Bu toplumda dini gerekçeyle, margarin yemeyip, kul hakkı yiyen, beşe beş daha katan mübarek insanlardan oldukça vardır. 
Bizde daha neler var neler... 
- Ancaaak bu toplumun iman ettiği kitap cehalete savaş açmıştır ha. Yani bu tıplumun iman ettiği kitap, bu topluma savaş ilan etmiştir. Hoca bu yüzyılın şakası mı yoksa? 
Hayır bu 1400 yılın gerçeği dostlar! 
Gerçeğimiz hayırlı olsun. 
Bundan sonra yazmama müsaade edilmedi. Bu kadar yeter dendi.
Ne olur uyanın! Selam ediyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum