Rize
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Bu Faturalar Nedir? Dereler Boşamı Kurudu?

16 Haziran 2022, Perşembe 07:19

Evet Yıl 2022 Rize'de Özellikle İşyeri faturaları çekilmez bir Hal Aldı. Çoğu Esnaf Elektrik faturasını Ödeyemediği için kapanma korkusu ile elektrik saatin önünde Adeta Tüfekle Nöbet tutuyor.Bu gün Lokantacı bir arkadaşımla sohbetimde "Bana Her ay 20-25.000 Fatura geliyor! Bu paraları ödemeyip biriktirir isem kira verdiğim bu dükkanı satın alabiliyorum" diye espri yaptı. Çalışan işçilerin hepsini işten çıkarmak zorunda kalan lokantacı abimiz bir yandan kasaya bakıyor bir yandan yemek servis ediyor bir yandan temizlik yapıyor, adeta ayakta kalma savaşı veriyor. Peki hal böyleyken insana SORARLAR?

Dere bizum,hes bizum, Mal sahibi bizik! Ağır Faturayı neden biz ödüyoruz?Hadi Petrolü Geçtim Küresel fiyat der ve işin içinden çıkarsınız ama Yılın 12 Ayı Yağış alan ve Hydro Elektrik Santrali olan bir ilde bu Fiyatlar Nedir?

Özellikle Derelerin Ne şekilde aktığını kuruduğunu Görüyoruz!Zaman zaman Derede su Kalmıyor Rize il'i olarak Heslerin sıkıntısını Biz çekiyoruz Bizim taşımızdan Toprağımızdan gidiyor bu ili biz ayakta tutuyoruz ! Nedir bu zulüm Bari ev sahibine müsammaha gösterin Bu elektrik faturaları ne olacak Böyle!!!İnsanlar Elektrik faturası yüzünden İmalatı Üretimi Bırakıyor,İş yerlerini kapatıyor,işçiler çıkarılıyor istihdam düşüyor Ama faturalar gitgide artıyor,Sizce aylık 25.000 Tl Elektrik faturası ödeyen bir ekmek Fırını veya Lokanta üretmiş olduğu ürünü uygun fiyata verebilirmi ? bu sistemin bu şekilde devam ettirilebilirliği yok artık buna bir çözüm getirilmesi lazım Üretim yapan iş yerlerine Fatura indirimi Hatta muhafiyeti getirilmeli!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum