Rize
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

TUNCA BELDESİNİN TURİZM 

23 Nisan 2024, Salı 10:53

Karadeniz Bölgesi’nin doğu ucunda yer alan Rize ilinin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca, yemyeşil doğası ve eşsiz güzelliği ile dikkat çekiyor. Gelecekte turizm şehri olabilecek Tunca köyü, eşsiz doğal ve kültürel kaynak değerlerine, tarihi zenginliklere ve özgün kırsal yerleşim kimliğine sahip beldelerden bir tanesi.

Tunca beldesi yaylaları, deresi, kendine özgü ahşap evleri ve eşsiz doğal güzellikleri ile öne çıkmaktadır. Aynı zamanda tarihi yapısı ve yerel halkın misafirperverliğiyle gelenleri kendine hayran bırakır.
Alışılagelmiş deniz-kum-güneş kıyı turizmini bırakıp artık insanların şehrin stresli ortamından kaçarak farklı turizm deneyimleri arayışına girdiği bir dönemde; Türkiye turizminin kültürel, özel ilgi ve kırsal turizme yönelmesiyle Tunca Vadisi kırsal turizmde öne çıkmıştır. Bundan dolayı  turistlerin ilgisi giderek artmaya başlamıştır. Bu da Tunca beldesi yerel yönetimi ve yerel halkının bu alanda yatırım yapmaya başlamasına yol açmıştır.

Son yıllarda yapılan yatırımlar sayesinde Tunca beldesi turistlik alanda gelişim göstermekte ve potansiyelini artırmaktadır. Konaklama dinlenme tesislerinin yapılması, dere ve doğal güzelliklerin korunup değiştirilmesi yatırımların ne kadar önemsendiğini ortaya koymaktadır. Ayrıca geleneksel yayla festivalleri, formulaz ve rafting gibi doğa etkinlikleri, Tunca'nın gelecekte kırsal turizmin merkezi olacağı sinyallerini vermektedir.

Tunca Vadisi'nde yayla turizminin ayrı bir önemi olduğunu görmek, son yıllarda kamp ve yürüyüş sporlarının ön plana çıkması, yaylacılık faaliyetlerinin büyümesi yayla turizminin sürdürülebilirliğinin önemli olduğunu göstermektedir. Doğal alanların bozulmamış olması ve ulaşım sorunlarının giderilmeye çalışılması, Tunca Vadisi'nin bu değişimde doğasına verdiği değeri daha da vurgulamaktadır. Bu çaba, vadideki ekosistemin korunmasına yönelik bir taahhüt olarak görülebilir ve Tunca Vadisi'nin gelecek nesillere aktarılabilir bir doğal miras olarak korunmasına katkıda bulunabilir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum