Rize
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

ÇAYİMİZ GÜRCÜ ÇAYI OLMA YOLUNDA

12 Mayıs 2024, Pazar 21:06

Sayın Tarım Bakanına açık mektup.

       Bu memleketteki tarımın patronu, 20 küsür katlı  bakanlık binasının  yetkilisi olarak sizlere sesleniyorum ,Sayın bakan.
     Bakan bey, kurt kışı öyle veya böyle geçirir ama yediği ayazı unutmadığını umarım duymuşsunuzdur?
      Bakan bey,Siz büyük müthiş iş başardınız,  koca dağı fare doğurttununuz helal prova  size..
      Bakan bey,Nerden bileceksin ki, Sanayiciler kampanya açılırken  bu bölgede Yaş çay taban fiyatını 19 TL  den açtığını,siz taban fiati 17 TL belirlemenizdeki kıstas ve  amacınız neydi? Neye kime hizmet ediyorsunuz.
      Bakan bey,siz ne sanayiciden ne üreticiden veya temsilcilerinden fikir almadan maliyet hesabını kim sordunuz, neyi baz alarak alaylı bir şekilde yazılı fiat açıkladınız.
       Bakan bey,Sakın enflasyonla mücadele ediyoruzu telaffuz dahi etmeyiniz,sizin hesabınız TÜİK hesaplarınıda altüst etti.
       Bakan bey,sizin bu bölge insani veya üreticileriyle geçmişte bi gareziniz mi var?

             VE EN ÖNEMLİSİ AYIPTIR AYIP. 

      Sayın Bakan, Tamam anladık Çay üreticisini, Çay müstahsilini yok mu  görüyorsun  veya , af büyürün okurlarım sinek mi?
    Sayın bakan,Açıklamış oldugunuz Çay fiyatını düşük tutmanız veya bu Fiati mahkul görmenizi her ne olursa olsun bu bölge insanını kabul görülebilirdi de  lakin,taban Fiat açıklamasını sosyal mercihlerden yazili olarak  aciklamaniz, bu bölge insanını yok hukmunde görmeniz kabul edilir değildir?  210 bin aile yaklaşık bir buçuk milyon insan,  bunu kendilerine hakaret olarak  göreceğini bile bilemi bu bölge insanını kaleye almadan yazılı Fiat açıkladınız.
     Sayin Bakan, Bir çok sanayici açıkladığınız  taban Fiat üzerinde artı destekleme beklerken,bölge ziraat odaları yirmi ile otuz TL arasında rakam açıklarken, üretici geçen yıl mağdur edildik bu yıl kayıplarımızı devletimiz bakanımız telafi edilecek düşünürken, koca dağı  fare doğurtmanizdaki amaç ne,bakan.Ve Çay  tarihinde görülmemiş gibi, alay edercesine Ankaradan yirmi küsur katlı bakanlık binasından yazili sekilde açıklamanız, bu bölgeye sivil toplum örgütlerine üreticilere kendi partine partililerine seçmenine ve muhalif siyasi partilere hakaret değil mi?Bakan, bu ayıpı bilirsen  sana yeter,Hiç kimse toprağına devletine misaki sınırlara bağlı bu bölge insanını yok göremez görmemeli.  
     Sayın Bakan ,siyaset halk için halkın güvenliği sağlığı ve ihtiyaçlarını karşılamak için yapılır.
     Bu bölge üreticisi kuş geçmez, insan gezemeyeceği kayalıkları yamaçları Çay bahceleri yaparak ,hem milli ekonomiye katkı,hemde bu bölgedeki göcü önlemek icin yırtınıp dururken,  yagmurda camurda bahcelerinde ki mahsulünü toplayıp gecinirken,  bu Fiat politikasıyla bu bölge insanını göcemi zorlamak istiyorsun, Sayın yirmi küsur katlı bakanlık binasının patronu.
   Sayın bakan,bir ara formül yaratıp üreticinin gelir kayıp ini giderlermelisin.
    Sayın bakan, en kısa zamanda bu bölgeye gelmeli çay bahçelerini görmeli,bu bölge insanından özür dilemelisin.
     Sayın bakan, bu bölge insanını yok hükmünde görüp yazılı açıklama ile Fiat belirliyorsunuz da, bu kutsal topraklara bağı olan devlet büyüklerimizi de aynı şekilde, yok hükmündemi görüyorsunuz.
      Sakın ola musluklar Mehmet ŞİMŞEK in elindedir  deyip,  bu işten sivrilamazsin,Bu bölge insanını yok görüp Fiat açıklamanı yazılı yapman asla kabul edilir değildir.
     Bölge Üreticilerimiz sakın ola gözümüzün nuru ilimizin markası Çaykur kurumunu eylem ve  söylemlerle yıpratmayınız.Bakanın tarihde görülmemiş sekilde yazili sekilde fiat açıklamasından,  Amaç üç esağı beş yukari anlasilmistir. Çayimiz Gürcü cayi durumuna düşürme yolu başlamıştır. SEVGİLERİMLE

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum