Rize
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

"Okullarımızda Çevre ve Tarım Eğitimi'

09 Haziran 2024, Pazar 22:56

 Çevreyi koruma programını okul ortamına entegre etmek zorundayız ve müfredat uzmanları yeniden eğitilmesi sürecinin aktif hale gelmesi önem arz etmektedir.Çevreyi Koruma Tarım ve Çevre Bilgi Merkezleri okullarımızda aktif olarak yeniden Eğitim verilmelidir.

 Bu kapsamda Çevre Bilgi ve Eğitim Merkezleri aktif hâlini almalıdır.. Eğitimli öğretmenlerle bir araya gelerek onlara sertifikalar ve "Okullarda Çevre ve Tarım Eğitimi  destekleyici kılavuzlar dağıtılması, Doğal kaynakların etkin yönetimi için toplumun çevre bilincinin artırılması, çevre eğitiminin yaygınlaştırılması büyük önem taşıyor.
 Gençleri çevresel yükümlülüklere yönelik insan sorumluluğu konusunda bilgilendirmek ve bunları ilköğretim düzeyinde entegre etmek, öğrencilerin çevre ve tarım konularına daha fazla ilgi duymasını sağlamalıyız. Okullarımızda eskiden  olduğu gibi Çevresel Bilgi ve Eğitim gezileri düzenlenmeli, buna yönelik faydalı kılavuzlar hazırlanmalıdır..  Çevrelerimizde gençlere sürdürülebilir kalkınma, biyolojik çeşitliliğin korunması, su kaynaklarının korunması, hava kirliliğinin korunması, iklim değişikliği ve doğal afetlerin azaltılması, atık yönetimi, arazi yönetimi ve çölleşmeyle mücadele, sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir tarım gibi önemli konularda temel bilgiler verilerek,gıda güvenliği ve kalitesi, Belediyeler STK temsilcileri, hayırseverlerin ve bu alanda öğretmenlerinin katılımıyla "Eğitimden Üretime Tarım" Çalıştayları düzenlenmeli. Söz konusu çalıştaylar, Millî Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenerek,çalıştayda ortaya çıkan sonuçlar, mesleki ve teknik eğitimin tarım alanıyla ilgili politikaların belirlenmesi, tarım Alanlarına uygun tohum, gübre, fide, canlı hayvan vb. malzeme desteği sağlanması bu alanlara uygun donatım yapılarak,  Tohum yetiştirmeye yönelik ortaklaşa çalışmalar yapılması...
Hastalık, zararlı bitkiler, gübre, bitki besleme vb. konularda ortaklaşa çalışmalar yapılması,

Okullarımızda, eğitim merkezleri belirlenmesi  program çerçevesinde çiftçi eğitim vb. faaliyetlerde kullanılması sağlanmalıdır...

Bu Alanda öğrencilere başarı bursu verilmesine yönelik çalışmalarda ve girişimlerde bulundurulmasi.. Özellikle köy Okullarımızda toprak, yaprak, su vb. analiz yapabilmeleri için labaratuvarları olan faaliyet alanları oluşturulmalıdır..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum