Rize
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

DİNİ HAYATIMIZ ÜZERİNE

23 Mayıs 2023, Salı 13:25

      İslam inancı "la" ile başlar. Bu ifade aradaki tanrıcıkları ortadan kaldırmayı ihsas eder. Aksi halde tanrıcıklar ortadan kalkmadan gerçek yaratıcının hakikati ortaya çıkmaz. Tanrıcıklar ortadan kalkmadan insanların

özgürleşemeyeceğini biliyoruz. Müslümanlar bugün parça parça,  öyle değil mi? Peki ya hani Allah bir, peygamber bir, kitap birdi. Neden müslümanlar paramparça? Aradaki tanrıcıklar yüzünden elbette. Bu yüzden sağlam okuyanlar, sorgulayarak okuyan bilim insanları, ya ateist oluyorlar ya da bu olayı çözüyorlar.
   

 Müslümanların İslamı tebliğ görevi vardır. Peki size faydası olan hangi değerleriniz kaldı ki, onları insanlara anlatacaksınız.? Hangi konuda insanlığın önündesiniz? İlim de mi, yaptığınız ilmi icatlarda mı, liteteratürde kaç patentiniz vardır. Ülkenizdeki sosyal devlet icraatlrına onlardan daha mı adil, onlardan daha mı insansınız, gerek iş ahlakınız, gerekse genel ahlakınız onlardan daha mı yüksek, doğru konuşma, hakkaniyetli olma, sorumluluklarını yerine getirme konusunda onlardan daha mı iyi durumdasınız? Gerçekten dininizdeki hangi değeri insanlara sunabilirsiniz? Yaşadığınız coğrafyadan insanlar canlarını tehlikeye atarak onların vatanına can simidi olarak kaçmıyorlar mı?
     

Sizin inandığınız din sizi kardeş edebildi mi, sizi mutlu edbildi mi de siz dininizi onlara tebliğ edeceksiniz? Sahi sizin dininizin adı nedir? İslam mı? Peki hangi faninin yorumladığı İslam, bu fanilerin yorumladığı kaç İslamınız var? Dininizi paramparça edip mevzilendiğiniz,  adına tarikat veya cemaat dediğiniz, yaşadığımız coğrafyada bu şekilde kaç mevziniz vardır acaba?
     

İlahi kitabınızla diyaloğunuz nasıldır, onu okuma-anlama-uygulama faaliyetinize hangi anlamları yüklüyorsunuz? Mesela Kur'anın mücadele ettiğiyle siz de mücadele ediyormusunuz? Sizin lideriniz kimdir? Resulüllah mı, O'nu nerden tanır ve bilirsiniz, ona hiç emeğiniz var mı? Yahu siz insanlara hangi Allah'ı, hangi kitabı, ve hangi lideri tebliğ edeceğinizi hiç düşündünüz mü?
"Bir toplum kendi gidişatınını değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez"
Selam ederim.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Zeybep toprak ozkaya
    23-05-2023 15:55

    Super anlayana bundan iyisi olmazdi

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum