Rize
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

ENFLASYON BİR SONUÇTUR

21 Temmuz 2023, Cuma 09:25

Değerli dostlar,

 Bugün çarşıda pazarda biraz gezineyim istedim. Hani ayağım kırıldıktan sonra belki de ilk dışarı çıkışım oldu. Eş dost selam kelam derken çarşının pazarın durumunu yakından görme imkanına sahip oldum. Çok ürkütücü bir tabloyla karşılaştığımı ifadede etmek isterim. Yani fiyatlar kabarık en ufak bir şey alıyorsunuz buna karşılık büyük paralar istiyorlar. Nalbura uğradım eskiden beş-on lira olan ürüne yetmiş lira demez mi? Hocam, söylerken utanıyorum diyor bana. Ben de kendisine, bu senin sorunun değil ki dedim. Marketlerde  temel gıda ürünlerindeki fiyatlar uçmuş. Sokak sanki yangın yeri gibi. Çarşıda pazarda bir canavar insanımızı esir almış gibi bir görüntü keşfettim. İnsanımıza acıdım gerçekten, ülkemizde yaşamak çok zorlaştı. Enflasyon, insanların ahlakını da bozuyor. Bu enflasyonist ortamda esnaf olduğunuzu bir  düşünün lütfen. Ne yaparsınız rafınızdaki mamülü satarken yerine koyup koyamayacağınızdan Emin olamıyorsunuz. Akşam televizyonun sağ alt köşesinde ya da sol alt köşesinde işte altın yükselmiş döviz yükselmiş diye gördüğünüzde. Artık ona göre bir pozisyon belirliyorsunuz, ertesi gün her şeyi farklı fiyatına alacaksınız. Rabbim kolaylıklar ihsan eylesin.
   

 Ne güzel kurtulmuştuk bu işten, 2002'den sonra enflasyon olmadan bir 10 yıl yaşadık çok şükür, tadına Doyum olmuyordu. Şimdi tekrar 2002'ye geri döndük. 
     

Devlet görevlilerimizi uyarıyorum. Lütfen! kamudaki israfı durdurun. Biliyoruz büyük israflar oluyor, büyük yanlışlar yapılıyor, bunu tamamen halka ödetmeyelim. Tamamen halka ödetirsek yazık olur. Yani herkes elini taşın altına koyması lazım. İdareciler sorumluluk almalılar. Dikkatlerini çekmek isterim. İnsanlara bu kadar zulüm bu kadar kötülük yapılamaz. Enflasyonun nereden kaynaklandığını biliyoruz, ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Hepsinden öte gençlerimize kötü bir dünya bırakmış olacağız.Yani Bize rahmet okuyacakları yerde artık ne okurlar bilemiyorum. Böyle bir miras bırakmamızı çocuklarımız hak etmiyor diye düşünüyorum. 
Cennet gibi bir vatana sahibiz. Dört tarafı denizlerle kuşatılmış ovaları, vadileri, yaylaları, yeraltı zenginlikleri,  tarihi zenginlikleri, jeopolitik durumu, akarsuları, bir ülkeyi zengin edecek bütün potansiyellere sahip bir  vatanın üstünde yaşıyoruz. Bunun kıymetini bilelim. Bu vatan bize çok büyük bedeller ödenerek bırakılmıştır. Yani tarihe karşı da sorumluyuz. Bu ülkedeki manevi değerlere karşı da büyük sorumluluğumuz vardır. Herkes sorumluluğunun bilincinde olsun lütfen!
 Selam ederim.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum