Rize
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

HOŞ GELDİN RAMAZAN 

31 Mart 2022, Perşembe 23:43

Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, kardeşlik ve dostluk hislerini en üst düzeyde paylaştığımız, manevi zenginliklerle dolu bir Ramazan Ayı’nı daha idrak ediyoruz.
 Toplumsal yaşamda önemli yeri bulunan ramazan ayı; insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının içtenlikle dile getirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, herkesin birbirine hoşgörü ile bakma tevazuunu gösterdiği müstesna gün olan Ramazan ayı
Maruz kaldığımız salgın tehlikesine karşı alınan önlemler nedeniyle komşularımızı, yakınlarımızı ve büyüklerimizi ziyaret edemeyecek olmamız ve belkide birlikte oruç sofralarına oturamayacağimiz Ramazan ayı sevincimizi gölgelese de, onlarla birlikte gelecek Ramazanlar'da sağlıklı bir ortamda ulaşma umudu bizlere teselli kaynağı olacaktır.

Fakirlerin doyurulduğu, eş, dost ve akrabanın bir araya gelerek gönüllerin şenlendiği kalabalık iftar sofralarında buluşamamış olsak da salgının önümüze çıkardığı engeller maddi kazancımız üzerinde yoksulların hakkı olan kısmı ihtiyaç sahipleriyle paylaşmamıza engel olmamalı. Çünkü biz zor zamanlarda birlik ve beraberlik içinde hareket etmeyi, paylaşmayı ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen bir milletiz.
Bu günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her anına yayabilmek ortak amacımız olmalı. Bu günleri fırsat bilerek aramızdaki sevgi, merhamet, kardeşlik ve hoşgörü duygularını güçlendirmemiz ve Ramazan'ı hakiki anlamıyla idrak etmemizi sağlayacaktır. Maddi kazanımlarımızı ihtiyacı olanlarla paylaştığımız gibi sevgi, merhamet ve diğer kâmlık gibi yüce hisleri de kardeşlerimizle paylaşma faziletini gösterirsek Ramazan günlerini tam manasıyla idrak etme mutluluğuna erişebiliriz.

Bu mukaddes günlerde, Şehit Ailelerimizi, Şanlı Gazilerimizi, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, hasta, yaşlı, yetim, öksüz ve kimsesiz kardeşlerimizi hatırlamalı, sosyal mesafenin gönül birlikteliğimize engel olmayacağını telefonla da olsa hissettirebilmek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. 
Ramazan vesilesiyle, güzel ülkemin huzur içerisinde olması dileğiyle bütün İslam Âleminin Ramazan ayını kutluyorum; Ramazan ayının tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, Cenab-ı Hak’tan hep birlikte sağlık ve esenlik dolu nice Ramazanlar geçirmenizi niyaz ediyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum