Rize
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

İNSANLIĞIN BAŞI SAĞOLSUN!

07 Şubat 2023, Salı 10:30

Allah yeryüzünün stresi patlamasın diye, dünyanın bazı yerlerine hava delikleri koymuştur. Bu durum biz dünyaya gelmeden önce de böyleydi. Depremler bu hava delikleridir.
İnsan Allah'ın yeryüzündeki özel misafiridir. Allah insana kanun koyduğu gibi yeryüzüne ve maddeye de kanun koymuştur. Yeryüzü de, maddeler de kendi dinamiği ve aklı içinde çalışmaktadır. 
   

 Ey insan! sen neden bu kanuna uygun davranmıyorsun? Neden uygun malzemeyle uygun yapılar yapmıyorsun? Neden yerkürenin fıtratını ciddiye almıyorsun? "Bil ki; depremin kendisi kaos değil kozmostur. Deprem kaos oluyorsa bu senin yüzündendir.”

 Fıtrata aykırı davranmak felaket getirir. Şehirleri doğru yerlerde kurmalıydık. Malzemeden çalan müteahhit, inşaatın fıtratını çiğniyorlar. Hem Allah’ın hem kulun hakkını yiyor demektir.. Böyleleri tam anlamıyla cinayet işliyorlar. Yapının mimarı, mühendisi, kontrolörü vb. cinayetten sorumludur.
Belediyelerde ruhsat verenler de sorumludur. 

Evinizi kurallara uygun yapmadan, Allah’tan yardım istemeyin.        Deprem sadece ceza, musibet veya beladır düşüncesi yanlıştır. Dünyanın günah skalasını çıkartsak, bu illerdeki masumlara ne zaman sıra gelir. Dünyanın günah şehirlerini çıkartsak, kaçıncı sırada yer alır bu iller? Böyle saçma bir mantık olur mu? Bunu din ve Allah ile ilişkilendiren zihniyeti şiddetle kınıyorum. Depremin sebebi;  zina diyenler;

Zürih, Arizona, Lasvegas,Teksas Allah’ın muttaki kullarıyla dolu olduğu için mi, oralarda deprem olmuyor? 
   

 Aksine biz depremin ekmeğini yiyoruz.Yeryüzündeki kaplıcalar ve ılıcalar deprem ürünüdür. Bütün şifalı sular deprem ürünüdür. Pek çok mineral madde ve madenler deprem sonucunda ortaya çıkarlar. Deprem olmasaydı yeryüzünde hayat olmazdı.Yeryüzü depremle stresini atıyorç deprem sayesinde engebeli hale geliyor ve yüzölçümü artıyor. 
     

 Deprem olunca insan kendini sorgulamalı: Ben ne yaptım da, yeryüzü hareketlenince evim yıkılıyor, insanlar ölüyor. Kısaca depremden bana zarar geliyor. İnsanın ciddi manada tefekkür etmesi lazım...
      Dünya misafirhane biz O’nun konuğuyuz. Allah; “Evimi doğru kullanın” dese haksız mı? Çünkü biz, bizi misafir eden Allah’ın evini mahvediyoruz, kirletiyoruz, betonlaştırıtoruz, suyunu, havasını, kısaca ekolojik dengeyi bozuyoruz. Bakınız! 8’den fazla deprem olmuyor. 8’e göre tedbir alınırsa sıkıntı da gelmiyor. 8’e gücü yetenin 18’e gücü yetmez mi?  
       

Bugün bu deprem Japonya'da meydana gelseydi, acaba kaç bina yıkılırdı? Evet bütün olay bu sorunun içinde. Ahlaklı toplumlarda deprem olmaz. Çünkü ahlaklı toplumlar malzemeden çalmaz.                        
Vesselam....

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum