Rize
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

MÜSLÜMAN İHTİYAÇ TUZAĞINA DÜŞTÜ

05 Aralık 2022, Pazartesi 23:45

Kapitalizm, şeytani yapıya sahip bir ekonomik sistemdir. Bu şeytani özelliği ile insan hayatının her noktasına girmeyi başarabilmiştir.  Kapitalizme göre en mesut insan,  servetlerini kat kat yığan ve bunları hangi yolla olursa olsun biriktirebilendir. Artık bundan böyle insan için tek gaye;  haz - hız ve kazanmak olmalıdır. Kapitalizm dünyaya virüs gibi yayılmış, kuşkusuz müslümanlarda ihtiyaç tuzağına düşmüştür. Bu tuzak kanaat, israf, şükür, başkasını düşünmek vb. Kavramları da hem lugatimizden, hem de duygu dünyamızdan uzaklaştırmıştır.
     Dünyanın en zengin üç kişisinin serveti, en fakir kırksekiz ülkenin toplam servetine eşit olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Televizyonlar, bu zenginlere imrenmemiz gerektiğini öğretiyor. Dünya toplumları para, güç ve tüketime tapan bir toplumdan, cömertlik, adalet ve tasarrufu hayata geçirmeyi hedefleyen toplumlara dönüşmeyi beceremediği takdirde, dünyanın iyiye gideceği de bir hayalden öteye gidemez. Aslında dünya açları değil tokları doyuramadı. Karnı tok olup, gözü aç olanlar, açlıktan ölenlerin katilleridirler.
     Dünyayı yönetenlerin kurdukları bu sistem, insanların düşünmemeleri üzerine kurulmuştur. Herkesin koyun olmasını istemektedirler. Kapitlizm, insanlığı her Geçen gün biraz daha uçuruma sürüklüyor. Dünyadaki işsizlerin, yoksulların, açların sayısı gün geçtikçe artmaktadır.
     İnsan ilişkileri para kazanmanın aracı haline dönüştürüldü. Bu durum insanî ilişkilerde, insanî değerler, duygular, inançlar, dayanışma yerine; bencillik, çıkar sağlama, sinsilik, yalakalk onursuzluk ahlaksızlık  gibi davranışlara yol açtı.
     İnsanlar yerel kültürün ürünleri yerine markalaşmış ürünleri kullanmaya başladı. Sürekli yeni ürün üretmek ve satmak zorunda olan kapitalist sistem, tüketim ürünlerini her zaman yeni bir imajla piyasaya sunmak zorunda. Bireye daha çok tüketmesi, ne kadar çok tüketirse o kadar modern ve özgür olacağı empoze edilmekte. Çünkü hayat kendi hayatıydı. Sınırlı tanrılar yerine Kapitalizm, her insanı tanrılaştırmayı sinsice pazarlamakta. Böylece eski toplumlara ilişkin insani değerler, bireyin özgürleşmesini engelleyen öğeler olarak görülmeye başlandı. Artık herkes coca cola ve hamburger yiyecekti.
       Kapitalizm bir dindir. "Kapitalizm ahir zaman dinidir."  
Kapitalizm, ritüeli olmayan gün bırakmamıştır. Bu günlerde tapınakları olan AVM'lerde ibadetlerini yaptırır. Stadyumlar - AVM'ler kapitalizmin tapınaklarıdır. Kapitalizm dini, kitleleri nefsine dönük, haz odaklı yaşamaya alıştırmıştır. Kapitalizm, dünyanın başına gelmiş en kötü şeydir.
 Kapitalizm, gölgesini satamadığı ağacı bile keser. 
Kapitalizm insanları zenginlere hizmet eden tüketim robotlarına dönüştürüyor. 
Kapitalzm, insanlığı tüketen bir ahtapottur.
       İsrafın faizin haram olduğu bir toplumda Kapitalizm gerçekleşemez. Kapitalizmin dinamik aygıtları haline gelmeyelim diye bir farkındalık ortaya koymaya çalıştım.
       Müslümanlar akşamları İslami sohbetle bazı duygularını rahatlatıyor. Ertesi gün sosyal hayatta vahşi kapitalist uygulamaların parçası oluyor. Yıl başında hindi yemiyor, ama yıl boyu kul hakkı yiyor. Yahudi mallarına boykot uygulayalım diyor, ama Yahudilik içine kaçmış onu göremiyor. Adalet istiyor, ama kendisine yaraması kaydıyla. Herkes kendini değiştirsin istiyor, ama kendisini değiştirmeyi hiç aklından geçirmiyor. Hiç birşey olmadan önce insan olmaya şiddetle ihtiyacımız var. Ancak insan olmaya gönüllü olanların sayısı hiç bu kadar az olmamıştı.
     İsrafın faizin haram olduğu bir toplumda Kapitalizm gerçekleşemez. Kapitalizmin dinamik aygıtları haline gelmeyelim diye bir farkındalık ortaya koymaya çalıştım.
"Bir toplum kendini değiştirmedkçe, Allah onların durumunu değiştirmez." (Hangi ayetin meali olduğunu da sen bul kardeşim.) Selam ediyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum