Rize
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

ÖZELEŞTİRİ -1-

21 Haziran 2023, Çarşamba 15:01

Bu yazımda müslüman zümrenin, yani bizlerin bir özeleştirisini yapmak istiyorum. Müslümanların hayatındaki travmalardan ve bozulmalardan sıklıkla bahsedeceğim.
 

   Müslümanlar ortaçağ avrupasını yaşıyorlar diye düşünüyorum.  Hurafe isterseniz bizde, cehalet bizde, sevgisizlik bizde, hoşgörüsüzlük bizde, adaletsizlik bizde, zulüm bizde, kayırmacılık bizde, ihaleye fesat karıştırmak bizde, rüşvet bizde, gelir dağılımında adaletsizlik bizde, hırsızlk bizde, yalan bizde, dedikodu bizde, İftira bizde, tecessüs bizde, zan ile yargılamak bizde, krizleri fırsata çevirenlar bizde, kul hakkı yiyenler bizde, devlet imkanlarını adaletsizce dağıtanlar bizde, torpil bizde, çocuğunun annesine şiddet uygulayanlar bizde, ebeveyne eziyet edenler bizde, itibar katilleri bizde, faiz, zina, kul hakkı yemek başta olmak üzere bilumum haramların nerdeyse tamamı bizde. Bu nasıl bir iştir? Yeryüzündeki bütün kötülüklerde zirvelerde olmak nasıl bir ahlak zaafiyetidir. Nasıl bir saygısızlıktır? Bu millete ne yedirdiler Allah aşkına?  
         

 Değerli dostlar, hele müslümanların dini durumu tam bir kaosu andırıyor. Eskiden arapların kabile putları vardı. Sanki o putlar arkadaşlarını da almış gelmişler. İnanılmaz bir put saldırısıyla karşı karşıyayız. Büyük bir bölünmüşlük, parçalanmışlık yaşanıyor. Cemaatçilik ve tarikatçilik devletten de alınan promosyonlarla tam bir çıldırmışlık sendromu yaşanıyor. Türkiye'de otuz ana kült yapı olduğu biliniyor. Bunların kendi içlerinde yaşadıkları stres neticesinde tekrar bölünmüşler ve sayı üçyüz yetmişlere ulaşmış durumda. Büyük şehirlerde olanların daha fazla gündemde olması bizi yanıltmamalı. Bu dört yüze yakın grubun her biri fırka'i naciye biziz diyor... 
   

    Değerli dostlar, Bu yapıların çoğu mehdi mesih inancına sahip oldukları için potansiyel darbecidirler. Yani mesih gelecekse bir programla gelecek ve program sözde Allah'ın programı olacağı için mehdi ne derse Allah demiştir mantığıyla 15 temmuzda olduğu gibi ülkeyi yeniden kaoslara sokacaklardır. Fetö başarısız olduğu için onu dışladılar. Başarılı olsaydı, bugün dışlayanların çoğu yanında olacaktı. Evet emin olun bu böyle olurdu.
       

  Bunlar Allah'ın sadece adına inanırlar o kadar. Bunlar ilahi kitabın sadece kabuğuna iman etmişlerdir. Zaten o kabuğa da abdestsiz tutmazlar. Böylece ilahi kelam evin bir köşesinde bir yetim gibi durur. Kur'anın mesajına karşı gelirler. Bunlar kendi mantalitelerine uygun bir Peygamber tasavvur edip, adına da Muhammed deyip iman etmişlerdir. Yani bunların tasavvur ettikleri Muhammed, Kur'andaki Resulüllah değildir. 
          Bunlara Kur'an anlaşılmalı diye bir sunum yaptığınızda, anlaşılmaması gerektiğine uydurma hadislerden binbir çeşit delil sunarlar. "Yanlış anlamak için tetikte bekleyene doğruyu anlatamazsın ki."  Bunlar Kur'anı anlamadan okuyalım derken, kendi hocalarının kitabını okuyup açıklarlar. Bunlar Kur'anın bir ayetini sayfanın başına yazıp aşağıdaki saçmalıkları Kur'ana mal ederler. Bunu kasıtlı yapmazlar, böyle inanır ve ihlasla yaparlar. Sorun da burda zaten. Bunlar mankurtlaşmışlar. Bunların bu halleriyle çok zarar vereceklerine inanıyor ve uyarı görevimi yapmak istiyorum. Bunlara Kur'an dediğinizde, arslandan kaçan yaban eşeklerine dönerler. Tanrıları ölüyor, ama olsun, tasarrufu mezaristandan devam ediyor. Evet böyle inanıyorlar. Daha ne söylenebilirki. Sözün bittiği yerdeyiz. Rabbim sonumuzu hayır eylesin. 
Selam ederim.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum