Rize
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Rize Ak Parti Yerelde Seçim Analizim

22 Ağustos 2023, Salı 01:36

Seçim için birçok şey söylenebilir, söyleniyor… Eğer Parti liderinin kişisel ve liderlik oyu ile parti arasında yüzdelik fark var ise, bu demektir ki; parti teşkilatları Recep Tayip Erdoğan’ın söylemlerinden uzaklaşmış, uyarılarına yeterince kulak vermemiştir.R.Tayyip Erdoğan'ın kazanımlarını kendi kazanımları zannederek Partiyi kendi malı gibi kullanmaya devam etmişler ve ediyorlar....

Oy kaybı için bir çok sebep sayılabilir.....Biz  bazılarını sıralamakla yetineceğiz. Bunlar  İl-ilçe Teşkilatlarındaki bölünmeler, iç muhalefet, açık edilmese de eski yeniler arasında her zaman devam eden güç çatışmaları neden olmuştur.

Bundan başka, kamu ve parti görevlerinde liyakatin değil de ahbap çavuş ilişkilerinin dikkate alınması başarısızlığın nedeni olmuştur.

Ak Partinin 2001 yılında kurulurken var olan düşünce üretiminin yerini yalakalığın ve şakşakçılığın alması da başarısızlıkta önemli bir etkendir.

Ak partinin kuruluşunda ve zorlu yollarında, gönüllüleriyle, yürekleriyle yer alanların basit koltuk hesabı ile küstürülüp partiden uzaklaştırılarak, yerlerine vasıfsız, fotoğraf çektirme meraklarından başkaca bir özelliği olmayan insanların yönetim kademelerine alınmalarını da unutmamak gerekiyor.

Ak partiyi daha iyi yönetmekten öte, oturduğu sandalyeye sahip olma derdinde olanlar için her zaman her olay, altındaki sandalyenin birileri tarafından çekilecek korkusu yaşatmış  insanların olmasıda başka bir neden !

Her şeye rağmen koltuğa sahip olma, başka kaygıların üzerinde bir kaygı düşüncesini yaratmiş ki, en tehlikeli olan durum da budur.

Milletvekili sayısında Kaybedilen oy potansiyeli  Önümüzde yapılacak yerel seçim'de ya kazanırsın ya kaybedersin mantığı bunun  için konuşulacak..

Malumunuz o-ki zaman  seçim süreci yaşanırken konuyu bir siyasi mesele olmaktan çıkarıp insanları kategori eden bir anlayış var...

Bunlarda kendi gibi düşünmeyen insanları;"mealci, sünnetsiz, şucu bucu”katogorisinden çıkartacak gibi önümüzdeki süreçi bekleyip göreceğiz. Sırf “birileri yönetime girmesin” diye Ankaralara kadar taşıyan bir zihniyet ve sosyal medyada yönetimlerinin  yaptığı paylaşımların da hafızalarda tazeliğini koruduğunu görüyoruz.

.

Siyasi ikbal uğruna ortaya konulan senaryolarla girilen başkanlık seçimlerinin sonucunu Rize'de gösterdiki çok kan kaybedildi ve önümüzde de yerel seçim var... Sokağın sesi Rahmi Metin her ne kadar ılımlı ve başarılı bir siyaset yapsada mevcut kadroların Rahmi Bey'in önüne engeller çıkaracağı yönünde...

AK Parti saflarında bulunan ancak AKPartili bir kısım müfteri, suni bir biçimde bazı yönetim kadroları sünnetsiz ve mesnetsiz “FETÖCÜ” suçlamaları üreterek bireyleri ve bazı kurumları mücadele alanı ve hedefi seçip kendi yandaşlarını itibarlı kılmaya çalışmanın sonucunu genel merkez teşkilat mensuplarını ya göremedi veya görmek istemedi.....

Bir daha görüldi'ki bu toplumun %50'si bu partiye   oy  veriyordu.Halada  güvendiği Reis’e  oy vermeye devam ediyor. Bunların içinde maalesef oy vermeyen grupların desteklediği ve oy verenlerin özellikle emekli ve tarım üreticilerinin desteklenmediği insanlar bu partiye oy veriyorlardı...Bir kez daha görüldiki oy veren kitlelerin hor görüldüğü ezildiği tablo ortaya çıktı....

Çok yazık, çok ayıp oldu.. 

 Recep Tayyip Erdoğan'ın oylarına sahip çıkıp, o oyları da kendi hanesine yazma gayretleri; “Yörük sırtından kurban kesmeye benzetenler” bir kez daha yanıldı ve yanılmaya devam edecektir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum