Rize
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Rize Ticaret Odaları Ne İş yapar?

07 Mart 2022, Pazartesi 12:20
Rize Ticaret Odaları Ne İş yapar?

Rize Ticaret Odaları Ne İş yapar?

 

Sevgili  Okurlar Yıllardır cevabını bulamadığım bu soruma  açıklık getirilmesi  adına  Sizlerle paylaşmak istedim

             15 yıla yakın bir süre ticaret odaları üyeliğinde bulundum aidatlar ödedim,Çeşitli toplantılara katıldım,seçimlerde oy kullandım ,ne işe yaradığını bilmediğim  oda ile alakalı bir belge lazım olduğunda odanın yolunu bir çok kez tuttum ,bir mühür karşılığında karşıma bir çok kez ücret çıkarıldı yani aidat ödediğin odadan hizmeti gene ücret karşılığı alıyorsun o yıllar bunda bir terslik olduğunu anlamıştım,yıllar ilerledikçe oda faliyetlerinin anlamsızlığını ve üye aidatı adı altında üyelerine ne yarar sağladığını hala anlayabilmiş değilim, özellikle son yıllarda esnafa karşı elektrik faturalarının adaletsiz (%127)şekilde fahiş arttırımına ses çıkarmayan odalar acaba bu kadar üyeyi hangi hizmet için barındırıyor sorusu aklımı kemiriyor. Güzel Güzel makam odalarında oturup,garajdaki makam arabası ile davetlere katılmak çok kolay Peki esnafı en son ne zaman gezdin?Dertlerini Dinledinmi?

Geçtiğimiz günlerde Rize Ticaret Odası heyeti Havaalanını gezmiş incelemelerde bulunmuş buraya kadar iyi güzelde ana caddede dükkan satın alır gibi kira ödeyen ve kira  öder gibi elektrik faturası ödeyen  üyeni  neden gezmiyorsun,üyelerinin sorunları için kritik toplantılar ayarladınmı?Pandemi oldu Esnaflar sistematik zarar ettirildi burada Odanın üyelerine ne gibi yararları oldu,devlet tarafından sadece  kira yardımları adı altında belirli kişilere cüzi nakdi yardım yapılırken, Ticaret odalarının esnafa buradaki durumdan ötürü ne gibi önlemleri  ve faydası olmuştur,acaba yıllık oda aidatını almışlarmıdır? Yoksa aidatları silmişlermidir? bunuda merak ediyorum,acaba esnaflarmı oda yönetimini  ihya ediyor yoksa tavukmu yumurtadan çıkıyor bunu biri açıklarlar ise mutluluk duyacağım.

Oda seçimleri oluyor bütün esnaf hınca hınç Rize kültür merkezini dolduruyor oy verme esnasında kavgalar çıkıyor ,birileri birilerini yönetime getirmek için alın teri döküyor peki kötü günde esnafa kim yardıma koşuyor, nerede bu odalar?

Esnaf sanatkarlar odasının Kredi verdiğini  Biliyoruz en azından buda bir destektir  fakat Ticaret odası esnaftan topladığı bütçe İle Esnaf yararına ne gibi projeler  Sunuyor ,ben yıllarca orta ölçekli bir esnaf olarak böyle bir yarara ve faydaya  rastlamadım biri buna dur diyene kadar rastlayacağımıda sanmam sanırım artık oda yönetimlerinin belirlenmiş seçilmiş aileler etrafında dönmesi  yerine gerçekten devrim niteliğinde kararlar ile gelen bir yönetimin ipin ucunu ele alması Rize esnafı ve  sanayiicisi için Daha hayırlı olacağına inanmaktayım!!!

Yorumlar

  • yorum avatar
    İsmet Yanbak
    07-03-2022 15:22

    20 yıldır Ticaret Odasına üyeyim Aslında Benim Söylemek istediklerimi Haberrize sitesi DİLE GETİRMİŞ.AYRICA PANDEMİ ZAMANI AİDAT ALDILAR. Esnaf odası ya Çok Düşünceli Arkadaşlar En azından Yarım Yıl Silseler makbule Geçerdi. Değişim İYİ' Dir

  • yorum avatar
    Selim Kamacı
    07-03-2022 15:17

    Bende yıllardır gider gelirim bişe anlamadım bu oda neyimiz yarıyor!güzel bir konuya değinmişsiniz tşk ederim

  • yorum avatar
    kadir kurtay
    07-03-2022 12:52

    toplanan aidatlarla gezer tozar luks mekanlarda yemek ziyafeti verirler ama halka degıl ayn kalıbredeki insanlara

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum