Rize
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Rize’nin delikanlısı bitti çevre illerden transfer ediyoruz

11 Mart 2022, Cuma 14:07

Rize kutsal şehir siyasetin dünyaya son yüz yılda yön verdiği hatta ülkemizin siyasetine insan kazandıran çoğu davaların kurucularını içinden çıkaran şehir Rize.

 Bu şehirde parlamak o kadar kolay ki bir anda yıldız olabilir, bunu değerlendirirsen ışığında kolay kolay sönmez. Birde aynalar vardır yıldızların ışıltısından faydalanıp kendini öne çıkarır. Yalancı yansıma olduğundan kısa süre sonra karanlıkta kaybolmaya mahkûmdurlar.

Rize’den olup il dışında yaşayıp Rize’ye siyasetçi olarak atanıp gelenleri kolay kolay kabullenememiş bir memlekettir. Hatta Rizeli ‘’Rizeden adam çıkmıyor mu da ithal adaylar geliyor? ‘’ diye de hep eleştirmiştir.

 Nitekim de hep haklı çıkmıştır. Siyasetin tozlu raflarında kalınca bu kişiler geldikleri gibi yaşadıkları memleketlere dönmüşlerdir. Kaybeden Rize olmuştur.

Şimdi de Rize’nin delikanlısı tükenmiş çevre illerden vekil adayı çıkarmaya çalışıyorlar. Madem o kadar başarılı bizde deneme yapmayalım. Memleketinden aday olsun, kendini kanıtlasın.  Rize’nin kaybedecek bir dört yılı daha yok bunu herkes anlamalı.

Liyakat çok önemli. Başarısı kabul görmüş, çalışkan adaylar lazım.

Milletin Ak partiye ceza vermek için kestiği cezayı, kendi başarısı gibi gösterip milletin sunmuş olduğu ilçeyi elinde tutamayacak kadar basiretsiz olanlar, hatta eleştiriye tahammülü olamayanlar beni ve Rize’mi temsil edemez.

Bu yüzden Rize olarak aynalar ile değil yıldızların ta kendisini şeceren makamlarına değer katanlar ile yola devam etmeliyiz.

‘’İyi adamdır, sohbeti güzeldir,  telefonlara bakıyor,’’ diyerek seçtiklerimizin çok zararını gördük.

Bize bu saatten sonra sadıklar lazım. Çalışkanlar her platformda görücüye çıkıp sadece resim atanlar değil.

Memleketinde taş üstüne taş koyacak olanlar, çünkü Rize elindeki sayın Erdoğan faktörünü bu 4 yılda tam anlamıyla değerlendirmeli.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum