Rize
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

SİYASİLERİMİZE ÖNEMLİ TAVSİYELER

16 Ağustos 2022, Salı 01:27

Bu haftaki yazımda'''Rize'de Kruvaziyer turizmiyle ilgili 23.05.2022 tarihinde,Rize gemilerin uğradığı bir liman ulaşım noktasında güzergahı oluşturalım diye bir yazı yazmıştım.

 Rize bürokrasisi maalesef her zaman olduğu gibi sessiz kalınca....Trabzon bürokrasisi sessiz kalmadı.Trabzon limanına kruvaziyer gemilerini yanaştırarak büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Rize için her bir proje bir Kazanımdır diyerek Şehrimize değer Katacak bu proje hayal oldu maalesef bu haftaki yazımda bu konuyu ele almak istiyorum...

Rize'de hemen hemen her partili mesuplar esnaf ziyaretleri yapmaktan bahsediyor.
Özellikle'de yeni seçilen bürokratlarımız gece gündüz mesai yapıyor.

Bu konuda başarılı mıyız? 

Bence sadece sözlerde kalıyor uygulamada sahada yokuz.
 
 Devir küçük düşünüp, az olsun benim olsun devri değil. BÜYÜK DÜŞÜNMEKTİR… 
 
Yapamayız,başaramayız diyenlere inat CESUR OLMALISINIZ ve yapmalısınız.
 
İnsanlarla bol bol sohbet ederek ve onlara DANIŞARAK …araştırmalısınız.
 
 Hayat bir becerı sanatıdır derler. BECERI KABİLİYETİNİZİ GELİŞTİRİN…
 
Para değil; İNSAN BİRİKTİRİN…insan yetiştirin.
 
''HAYAT YA CESARETLE YAŞANACAK BİR MACERA, YA DA HİÇBİR ŞEYDİR''
 
Son zamanlarda  bölgemizde, genelinde siyasetçiler siyasal anlamdaki başarısızlıklarını bürokratlara mal ederek, başarılı bürokratları istemedikleri gibi bir yaklaşım içerisindedirler.

Ancak siyasal alanda sahalara inmiş başarısızlıklarla dolu siyasi yaşamların da toplumsal eziklik yaşayan siyasetçiler, başarılı ve halk tarafından sevilen ve bütünleşmesini sağlamış, bürokratlar ne yazık ki, yerlerini değiştirerek egolarını tatmin etmeye çalışan siyaset sahnesinde hezimete uğrarlar.

Siz ne düşünürsünüz bilemem ama turizm canlandırmak yaşanabilir kent demeyle olmaz bu insanlara projelerinizi sunarak hep beraber kalkınmasını sağlayacak projeler üretmek gerekir

Son zamanlarda bölge genelinde ele alınması gereken konular yaklaşım istikrarlı ve düzenli siyasal, sosyal, ekonomik ve idari yapılara sahip gelişmiş şehirler için geçerli ancak, Rize gibi gelişmekte olan Şehirlerde bu konuyla ilgili bakış açısının daha geniş tutulması gerekmektedir.

 Çünkü siyasal, sosyal, ekonomik ve idari yapılardaki sorunların kamu yönetiminin çalışmasında ve hizmet sunmasında başarısız olmasında önemli rol oynadığı görülüyor.
İşte bu çalışmada yapılan Rize'de niçin kamu kuruluşları ve kamu politikalarının genelinde başarısız olduklarını anlamak için bu geniş bakış açısıyla konunun tartışılması ele alınmalıdır.

 Bürokratların başarısızlığı varsa bununda tek suçlusu açık ki siyasetçilerdir.
Rize genelinde yaşanan başarısızlıkları etkileyen sebebler arasında mühendis, mimar ve şehir plancıları Sivil toplum örgütleridir. Siyasetçilerin, bürokratların ve halkın yoğun katıldığı bir açılış programında bir bürokrat halk tarafında yoğun bir ilgi görüyorsa o bürokratın o kenttin insanlarına olan yaklaşımıyla alakalıdır.Maalesef günümüz Ak partisinde siyasetçileri tarafında siyasi hazımsızlık gösterilerek bürokrat-siyaset uzlaşmazlığına bu ise hizmet düzeyinin düşürülmesi anlamına gelmektedir. 

Bir siyasetçinin yapamadığı, hizmetleri bürokrat yapmışsa siyasetçiler bu bürokratları başarısızlıkla veya farklı bir siyasi partinin yakınlığıyla suçlayarak onu üst mercilere şikayet ediyor. Bu şikayetler doğrultusunda o bürokratın yerini değiştirip, sanki büyük işler başlarmışlarcasına ortalıkta siyasi naralar atarlar. 

Siz kentinize sahip çıkın, kentinize hizmet sunmaya bakın bırakın kardeşim bürokratlarla uğraşmayı. Aksi halde toplumdaki yeriniz sadece tayın işleriyle uğraşan siyasetçiler olarak kalırsınız. 

Bürokrasi önündeki siyasal engeller aşılmadıkça nitelikli adil hizmet sunumu'da halkin çabalarına rağmen imkansız olacaktır.

 Bunlar aşılmak durumundadır aksi halde krizlere yeni bir kriz daha eklenmesi içten bile değildir. Yönetim krizini bırakın da yürüyen gemi yol alsın.

Duymadım görmedim yok, artık Rize sözün bittiği yerdedir. 

Her şey gözlerimizin önünde oluyor, tüm filmi seyrediyoruz.

SÖZ KONUSU MAKAM OLDUĞUNDA, “SEN BEN YOK, RİZE VAR” SÖZÜ GEÇERLİ OLMUYOR

Sen ben yok, Rize var” diye reklam panosu var.

 Biz bunu sürekli söylüyoruz.  

Kendileri böyle söylüyor ama makam dağıtırken “Benim yandaşım var” diyor. 

Makam dağıtırken, nimet paylaşılırken bu slogan yok. 

Sıkıntıları, dertleri, adil olmayan gelir dağılımını verirken, “Sen ben yok, Rize var” sloganı geçerli.

 O yüzden bu sözlere itibar etmiyoruz.Bir de “istikrar” diye sihirli bir kelime var. 

“Aman istikrar bozulmasın” diye Rize'yi yönetenler, eğer istikrar var da bozulmuşsa bunun nedeni Siyasilerımız'den başkası değildir. İstikrar bir siyasi partinin tek başına iktidara gelmesi demek değildir.Gerçekte neler oluyor?

Rize için neler yapılıyor?

Rize'de nedir bu kısır döngü Allah aşkına!

 Yöneticilerimiz neden çok çabuk kabuk değiştiriyorlar, devamlı kadrolar bölünüyor ve küçülüyor maalesef;
"Vesselam...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum