Rize
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

ŞU 6 YAŞ KEPAZELİĞİ

18 Aralık 2022, Pazar 23:36

Bu konuda epeyce yazan çizenler oldu. Hala da öyle. Ben yazmasam da olur muydu? Evet olurdu, ama duramadım. Sağır sultan mı olalım? Ya da' "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" ilkesinin neresinden dolanacaktık. 
       Bu olayı kamuoyuna duyuran bir gazeteci oldu. Beğenirsiniz-beğenmezsiniz adam mesleğinin hakkını vermiş. Müslüman camianın uyanması için büyük bir çığlık attığını ifade etmeliyim. Gazeteci arkadaşı tanımam. Ne niyetle yaptığını da bilmem. Ancak ortada bir sonuç vardır. Bendeniz bu vakıanın üzerindeki düşüncelerimi arzediyorum.
       “Haberi ilk duyduğumda soğukkanlı davramamız gerektiğini telkin ettim. Araplar’ın “Hele toz duman dağılsın, bindiğin at mıdır eşek midir anlarsın” atasözünü hatırlayarak.  Kamuoyunu takip ettim. Konuyla ilgili ilim adamları, stk'lar ve siyasileri bir süre takip ettim. Haberi ilk dinlediğimde olayın doğru olabileceği kanaati oluştu bende. Çünkü bu kesimlerin ilgili konularda sicilleri hakkında tecrübemiz vardı. Ama bir taraftan da gözümüz, kulağımız “Bir fasık size haber getirirse, araştırın…” ayetindeydi elbette. 
       Peki sonra ne oldu? Ma'dur olan kızın konuşmaları, ses kayıtları sosyal medya yazışmaları, mahkeme tutanakları ortaya bir bir saçıldı. Olay günlerce bütün medya kanallarında manşetten verilmeye başlandı. Bu arada bizim geleneğin arka planı bu konuda sabıkalı olduğu için sanki suç üstü bir durum da yaşanıyordu. Doğrusu Ankara müftüsü bir coşkulu açıklama yapar diye beklemedim değil. “Sadece Kütüb-i Sitte’ye değil, Kütüb-i Tis’a’da yer alan ne kadar rivayet varsa hepsine iman ediyorum" türünden trübünlere sesleniyordu. Peki şimdi nasıl olacak? Buhari’nin naklettiğine göre güya Hz. Aişe de 7 yaşında nişanlanıp 9 yaşında nikahlanmış  Resulullah ile? Ankara müftüsüyle paralel düşünenler! Varsa şayet kızınız “Sünnete uyup 8-10 yaşlarındaki kızlarınızı  bu alçaklarla nikahlarmıydınız?" Bu sünneti işlediğiniz için de "100 şehit sevabı" alacağınıza da inanırmıydınız.
       Hz. Aişe’nin 9 yaşında Hz. Peygamberle evlendiği yalandır. En başta Kur’an’a aykırıdır bu. "Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden/söylediklerinin aksini yapanlardan değilim” ayetini insanlığa duyuran (Sad 86) bir elçi, kendisine indirilen Kur’an’a muhalefet eder mi ya hu? "O'nun ahlakı Kur'an" değil mi? Hz. Aişe'nin çocuk yaşta evlendiğini iddia eden zihniyet, Resulüllah'a iftira ettiği yetmiyormuş gibi bir de kendilerine alan açmaktadırlar. Nisa suresi'nin 6. ayeti çok açıktır. (6. ayet olması da ilginç)  Bu ayette Rabbimiz “Nikah çağı”ndan bahseder, yani ergenliğe ulaşma çağından. Evlilik için ergenlik de yetmez, “Rüşd”e ulaşma şartını koyar peşinden. Yani ruhsal ve bedensel olgunluk gerekir evlenecek adaylarda. Bölgelere göre değişiklik gösterse de otoriteler 18 ve yukarısına işaret ederler. Yaratan'ın istediği de budur: "Rüşd (olgunluk) çağına ulaşmaları şarttır yani evlenecek olanların. Çocuklarla nikah yapılmaz, haramdır haram. Nisa 6’nın dışında asıl saptırma Talak suresi’nin 4. ayetinde kendisini gösterir. 
Bu ayette ne anlatılıyor? 
Sureyi baştan okursanız ana temanın boşanma olduğunu görürsünüz. Boşanmış bir kadın tekrar ne zaman evlenebilir sorusuna cevap verir Rabbimiz Talak 4 de: Yani bazılarının sandığı gibi burdanda onlara ekmek çıkmaz. Ama maalesef Diyanet dahil çoğu fıkıh kitapları çoçuk gelin olayına cevaz vermişlerdir. Ne yazık ki böyle. Devletimizin ilgili kurumlarına görev düşmektedir. Bundan sonra olası benzer durumlara karşı tedbirler alınmalıdır.
       Değerli dostlar
       Aslında sözün bittiği yerdeyiz. Nelerle uğraşıyoruz. Çok ama çok seviyesiz göndemlerle uğraşmak zorunda kalıyoruz. Kur'an hakem olmayınca bunlar oluyor ve olacaktır. Mübarek Kur'anı raflara mahküm ettik, onun yerine başka kitaplar koyduk. Kur'anın yerine başka kitap koyduğunuzda, Allah'ın yerine de başka tanrılar koymuş oluyorsunuz. Allah'ın yerine başkalarını koyduğunuzda, bir şirk bataklığının içine düşmüş oluyorsunuz. Kur'an; "müşrikler pisliktir" diyor. Sizce Allah bazı insanlara niçin pislik deyiverir. Çünkü bunların yaptıkları uygulamalar pislik işlerdir de ondan. Sorarım size 6 yaşındaki bir çoçuğa bunu reva görenler pislik değil de nedir? 
Sedekellahu'l-'Azîm: Azîm Allah doğru söyledi

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum