Rize
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

TAVSİYE EDERİM

06 Eylül 2022, Salı 18:35

1- Şartlar ne olursa olsun namazınızı huşu ile kılın. Kişinin kendisine yaptığı en büyük zulüm namazı terketmesidir. Namazını zayi eden bir kulun, Hz. Peygamberin yolunda olma şansı yoktur kardeşlerim. Namazın amacını da ıskalamayın. Namazsız olmaz.

2-Kur'an'ı Kerim'i okuyun ve inceleyin. Kur'an okumakla, Kur'an seslendirmek arasındaki farkı kesinlikle kavrayın. Unutmayın! Kur'anı anlamak farzdır. Kur'anı anlamadan sakın dindar olmayın. Çünkü hem mahvolursunuz, hem de mahvedersiniz. Hangi kitabın dindarı olduğunuzu hep sorgulayın. Kendilerini Kur'ana nisbet ederek araya kaynak yapanları tanımalısınız. Günümüzdeki dini yapıların yüzde doksan dokuzunun sorunlu olduğu kanaatindeyim. Dikkatli ve mesafeli olmanızı tavsiye ederim. Herkesin önce bir hocası sonra Peygamberinin olduğu yerde, sizin sadece Peygamberiniz olsun ki, bölmemiş olasınız. Şirk konosunda tam bir uzman olunuz.
Zamanınızı kesinlikle israf etmeyin. 

3- Arapça’yı öğrenin, çünkü Kur'an en güzel şekilde Arapça ile anlaşılır.
Herkez kendi davasının dilini öğrenmiyor mu? Türkî Cumhuriyetlere patates satanlar onların dilini öğrenmediler mi? Avrupaya çamaşır satanlar ingilizceyi öğrenmediler mi? Türkiye'ye din satan misyonerler Türkçe'yi öğrenmediler mi?.....
4- Hiç bir konuda aşırı tartışmayın. Zira gösteriş hiç bir zaman yarar sağlamaz. Hele cahillerle kesinlikle tartışmayın. Çünkü faydası olmayacaktır. Cehalet bir kör kuyudur, o kuyuya düşmeyin. Liyakatı ıskalamayın. Konunun uzmanının mektebine meşrebine bakmayın. Yoksa beyniniz ve dünyanız küçülür. Unutmayın! "Bilgi, müslümanın yitiğidir." Bulunduğunuz yere değer katın.
5- Allah'a bağlı olan gönül, sakin ve vakarlı olur. Sizde böyle olun. 
6- Ciddi olun
7- Sesinizi yükseltmeyin ama, sözünüzün kalitesini yükseltin.
8- Ya hayır konuşun ya da susun.
9- İnsanları önemseyin ve onlara zaman ayırın. İnsan psikolojisini ve sosyolojisini yaratıcısından öğrenmez iseniz, ona tahammül edemezsiniz ve kaybedersiniz.
10- Salih amelinizi her daim artırın. İyilik biriktirin. Ahiret hayatımızın kalitesini biriktirdiğimiz iyilikler belirleyecektir.
11-Her hususta temizliğe önem verin. Evinizde, elbiselerinizde, vücudunuzun içinde - dışında, iş yerinizde. Çünkü bu din, temizlik üzerine kurulmuştur.
12-Ahdinize, sözünüze ve va'dinize vefa gösterin. Şartlar ne olursa olsun bunlardan taviz vermeyin. Muhakkak ilkeleriniz olsun. Onlarla düşünün, onlarla yol alın. İlkesiz insanın kişilik sahibi olma ihtimali sıfırdır.
13- Okuma ve yazmanızı sağlamlaştırın. Küçük de olsa kendinize ait bir kütüphaneniz olsun. Okumayan insanla konuşun ama tartışmayın. İhtisas sahibi iseniz branşınızda derinleşin.
14- Devlet vazifelerine düşkün olmayın ve onları rızkın en dar kapısı olarak bilin. Ama size verildiği zaman da reddetmeyin. Kişiliğinizin gerekleri ile tamamen çatışmadığı müddetçe bu vazifelerden ayrılmayın. Ama mayınlı bir alanda olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın, kul hakkı yemeyin. Hak etmediğinizin bedelini alıp yemeyin.
15- Malınızla, canınızla, vaktinizle İslam davasına katılın, infak edin! Geliriniz ne kadar az olursa olsun, ondan fakir ve yoksullara bir hak ayırın. Yok'u değil, var'ı sayın. Miras dağılımında Kızkardeşlerinizin hakkını yemeyin. Bunu yemek ateş yemekten daha fenadır.
16- Birikimlerinizi dikkatle harcayın. Kapitalizmin tuzaklarına düşmeyin. Kapitalizmin ne olduğunu öğrenin ki, onun karşısında bir direnç ortaya koyabilesiniz. Aklınızda olsun, tanımadığınız düşmanla savaşamazsınız.
17- Uyumadan evvel birkaç dakikanızı nefsinizi muhasebeye ayırın ve bunu her gece yapın. 
18- Şüpheli şeylerden kaçının ki harama düşmeyesiniz.
19- Konfor ve rehavet görüntülerine mesafeli olun. Haz odaklı değil, değer odaklı yaşayın. Kendinize gelin ve kendiniz olun. Başkası olmaya.çalışmayın. Hiç bir şeyin sahtesi gerçeğinden daha kaliteli değildir.
20- Her yerde davanızı yaymaya çalışın. Gözünüzü ve gönlünüzü haramlardan uzak tutun ki; Allah gönlünüze yakın olsun, duygularınızı yönetmesini öğrenin. Unutmayın! "yönetilen zaaf meziyete dönüşür."
21- Kendinizi daima kışlasında emir bekleyen bir asker gibi kabul edin.
22- Empati yapın.
23- Hergün bir ayeti anlamayı prensip haline getirin. Eğer Kur'anı bilmiyorsanız, din baronlarının elinden kurtulamayacağınızı hiç aklınızdan çıkarmayın. Bu kardeşinize dua edin. Selam ediyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum