Rize
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

ÜÇ AYLARI BİR DE BENDEN İZLER MİSİNİZ?

30 Ocak 2023, Pazartesi 23:51

Değerli dostlar,
Üç aylar ve kandiller iklimine girmiş bulunmaktayız. Bü münbit manevi mevsim bütün insanlığa hayırlar getirsin. Kandiller ve üç aylarla ilgili literatür uydurma rivayetlerin takkümüne maruz kalmıştır. Bunlara güvenip kendinize yazık etmeyin lütfen!
Peki bu mevsimde ne yapmalı?
     Variyetiniz varsa alın birkaç yetimi tepeden tırnağa giydirin, 
yedirin içirin, hatta o yetimlerin eğitim masraflarını karşılayın. 
"Yetim Allah'ın emanetidir. Yetimin velisi Allah'tır. Yetim sevinirse Allah sevinir. Yetim üzülürse Allah üzülür. Yetimin kalbi Allah'ın arşıdır. Eğer yetimin kalbi titrerse, arş titrer. Yetim, Allah'ın bize ve insanlığa emanetidir."
    Okuyup büyük adam olsunlar, dine diyanete vatana millete faydalı gençler olsunlar. Zaten sevgiden şefkatten ve baba himayesinden mahrum kalmışlar. Bunların sizin yüzünüze sevgi ile bir bakışı, Allah'ın size rahmet nazarı ile bakması demektir. 
Ma'lumunuz Aziz Peygamberimiz, duası reddolunmayan güruhun içinde yetimi en başta saymıştır. "Mazlumun bedduasından, ahından ve yetimin gözyaşlarından sakının." demiştir. Çünkü insanlar rahat uykuda iken onlar dert, sıkıntı, üzüntü içindedirler" (Buhari)
      Beşinci, onuncu veya yirmi sekizinci umrenizi yapmayı bırakın, burada harcayacağınız paranızı, evine kurbandan kurbana et giren komşularınıza bağışlayabilirsiniz. Bu gerçekten kurtuluşunuza vesile olabilecektir.
     Gece bin rekat namaz kılmaktan daha içerikli bir sevap önereblirim size,  okuluna giden yavrusuna harçlık verebilmek için çırpınan gariban babalara yardım yapabilirsiniz…
      Bu aylarda, hastane köşelerinde yatan nice kimsesiz hastaları
ziyaret edip sevindirebilirsiniz, bunlar İslam'ın ruhuna çok
uygun davranışlardır… Çevrenizdeki tüm gariplere bu akşam güzel
bir lokantada  kebab yedirebilirsiniz…
      Hastanelerde can bekleyen, kan bekleyen  hastalardan birine şifa olabilecek bir ünite kan bağışlayabilirsiniz… Bu da ALLAH katında 1000 rekât nafile namazdan üstündür… Anne veya babanızın duasını alabilirsiniz. Bu bir milyon rekât namazdan, onbin tane oruçtan daha hayırlı olur Allah'ın katında… 
      Evlenemeyen, yuva kuramayan gariban birkaç gence sahip çıkıp, onların masraflarını karşılayıp, harika bir berat fermanı almaya namzet olabilirsiniz. Çocuklarını okutabilmek için temizliğe giden, yiğit ama fakir dul komşularınıza yardım eli uzatabilirsiniz.
     "Bakın, sizler Allah yolunda infak etmeye çagrılarakÖdüllendirilen kimselersiniz. Fakat yine de sizden cimrilik edenler var. Ama kim cimrilik ederse, bilsin ki kendine cimrilik eder: zira Allah kendi kendisine yetendir, ama sizler O'na muhtacsınız.
Sözün özü: eğer Allah'tan yüz cevirirseniz, sizin yerinize başka bir topluluk getirir de, onlar sizin gibi yapmazlar. (Muhammed:38).
~ Tüm infak çağrıları ödüllendirme vesilesidir. 
~ Zira Allah (subhanehu ve teala), almak için değil vermek için ister. Allah yolunda vermek, vermek değil gerçekte almaktr. (Saff:10)
"İyimser bir insan ayakkabıları çalınınca ayaklarım var ya diyebilen insandır."
          Ey insan! İsmail'i göz kırpmadan veren ibrahim gibi bir gönüle sahip ol ki, ismail'e ilaveten ishak'a da nail olasn!
Selam ediyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum