Rize
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

ÜLKE GENELİ BORÇ AFFI ŞART OLDU!!

11 Temmuz 2022, Pazartesi 09:19
ÜLKE GENELİ BORÇ AFFI ŞART OLDU!!

ÜLKE GENELİ BORÇ AFFI ŞART OLDU!!!

 2 Yıllık pandemi  günlerinde özellikle Ticaret ile uğraşan vatandaşların büyük zararlar içine girmesi  ve üreticinin de bu zincire katılarak yokluğa düşmesi sebebi ile bir çok insan Üretimi ve ticareti bırakarak fahiş borç yükleri altında kalıp ya Evinin bir odasına  yada doğduğu Şehre Çekildi,bu borçların artık ödenebilir seviyede olmaması nedeni ile şuan işsiz girişimci ordusu edinmiş olduk ve bu insanların haksız bir şekilde iflas etmeleri seyredildi ve üstüne üstlük bütün borç harç yetmez gibi faiz üstüne faiz yüklendi insanların şirketini ,vergi levhasını kapatma fırsatı bile olmadı, Çoğunun 2 yıllık Sağlık primi de birikti ve buna da faiz işlemeye devam ediyor,yıllarca devlete vergi veren insanlar şuan sağlıktan bile yararlanamıyorlar,bir ülkenin mükellefine verdiği değer böyle olmamalıydı,bu insanları ayağa kaldıracak tekrar  Topluma ve Ticaret ağına kazandıracak adımların Devlet eli ile atılması lazım. Bu insanların Tekrar toparlanana kadar vergiden muaf tutulması,  sigortadan yarı yarıya uygun yararlanabilmesi  hatta üstüne teşfik ücretleri verilmesi ,arafdaki şirketlerin  ve işlemsiz vergi levhalarının Tespit edilip kişilerin Borçlarının büyük bölümü silinerek Ticarete geri döndürülmeleri sağlanmalıdır!!!

İflas eden Esnafın Sağlık borçlarının  devlet tarafından En az 1 Yılının Silinmesi ve bu silinen yıllarında Çalışma dönemine sayılması gereklidir, Artık devlet sıcak yüzünü göstererek karamsarlığa ve evlerinin odalarına kapanmış insanları Bir araya Toplayarak Özür Dilemeli ve bu insanlara Ben Devletim ben buradayım diyebilmeli.

Zaten adalete Güveni Kalmayan insanların Son umudu Hükümetin Değişmesi ve gelen hükümetin borçları Silmesi umududur.Hükümet olarak Esnafa karşı bu  gaddar politikalar yerini yardım Eli uzatan ve ayağa kaldıran politikaların yerine bırakmalı.Hukuk Mahkemelerinin işleyişini değiştirmeli borcunu tahsil edemeyen esnafın da alacaklarını alabilmesi hususunda tüm devlet organlarının çalışabilmesinin önü açılmalıdır.

Memura Çalışana Zam üstünde zam yaparken Şu anki İflaslar ordusuna da bir girişimde bulunulmalı insanlar geri kazanılmalıdır. Devlet olmak Bunu gerektirir!!!

Yorumlar

  • yorum avatar
    Güzel Bir konu inşallah Duyan okuyan okur
    12-07-2022 10:14

    Hükümetin artık insanlarla helalleşmesi gerekli Ticaret bitti , insanlar umutsuzluk içinde esnafın yükü çok ağır aylık işçi maliyeti 10.000 TL

  • yorum avatar
    Emin şad
    11-07-2022 11:55

    Çok güzel yazılmış emeğinize yüreğinize sağlık ?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum