Rize
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Vurun Arabalı'ya!!!

29 Mart 2022, Salı 10:33
Vurun Arabalı'ya!!!

Oto Galerinin kdv oranını %18'e çıkarmak 2.El Piyasasını Dahada Yükseltecek,oto galerideki fiyatları gören bireysel satıcılar kendi araçlarınında fiyatlarını yükseltecekler günümüzde Tofaş kuş grubu araçların bile ortalama 50.000 tlden satıldığını düşünürsek bu artışlardan sonra beğenmediğimiz Tofaş şahin gibi araçlar 100.000TL gibi fiyatlardan satılmaya başlanacak.

Gelgelelim, vatandaşlar  Mercedes Benz Maybach'lara binen vekilleri  ve audi ile gezen valileri, Kaymakamları, genel müdürleri gördükçe onlara ne cavap verebileceksiniz ? itibardan tasaruf olmazmı?

Zaten Sıfırına Kdv ve Ötv Ödenen ve Araç binmenin Izdırap olduğu ülkede 2.Eline'de kdv Alınması Bu milleti bisiklet ve motorsiklet binmeye mecburmu bırakacak?.
Bir milletin kullandığı arabaya bu kadarmı düşman olmanın bir gereği varmı?
Arabası olanın mağruz kaldığı pahalılık işkence gibi olmaya başladı; Trafik cezaları,otopark paraları,Parça, lastik ,Filtre Yağ Bakım ,Ağır Bakım,Köprü geçiş,Mtv,muayene,Sigorta,Yakıt,Kasko
Zaten bunların içinde yeterince Kdv ve ötv ödüyoruz.Aslında bu kadar vergiden dolayı Devletin arabayı Vatandaşa Bedava vermesi lazım zaten bu ödemelerle 2-3 araba parasını vergi olarak veriyoruz hal böyleyken bu durumu işkence haline dönüşmesinin gereği yok. 

Özellikle Ticari kullanılan Hususi kamyonetlerin Her yıl muayene zorunluluğuda cabası bu durum Pek vatandaşın Lehine olmuyor buda ayrı bir ızdırap.

Eğer Kamu yararına bir şey yapmak isteniliyorsa Öncelikle Yukarıdan Başlayarak Türkiye'deki Fuzuli makamları ve lüx araçlarını harcırahlarını çeyreğe indirmeli.Vatandaşa hizmet için verilen ödenekden kısmak yerine makamın şahsına verilen ödenekten kısılarak tasarrufa gidilmelidir.

özellikle Rize ilimizdede çay taşımacılığı ve çay bahçelerine ulaşımda kullanılan araçların Sıfırını almak için 3 ton çayı olan bir şahıs şuan 10 sene Sadece arabası için Çalışması lazım. Bu orantısızlıkları göz önünde bulundurarak Taksi esnafına sağlandığı gibi çiftçi esnafınada ötv'siz vergi'siz araç tahsisi yapılmalıdır Ve Bu araçlara vergi muhafiyeti getirilerek çiftçiye teşfik sağlanmalıdır.

Orta sınıf vatandaşa orta sınıf vergi ve üst sınıf arabası olan vatandaşada üst sınıf cezalar ve vergiler getirilmesi gereklidir.Başka Türlü "Zenginin parası fakirin cebini yoracak".

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum