Rize
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

YÜCELTMECİ DİNDARLIK

27 Temmuz 2023, Perşembe 00:19

Değerli dostlar,

Hz. Muhammed: ‘Beni Hıristiyanların Meryem oğluna yaptıkları gibi aşırı yüceltmeyin. Ben sadece Allah’ın kuluyum. Benim için Allah’ın kulu ve elçisi deyin’ demiştir. İslam'da peygamberi aşırı yüceltmek yasaktır! O tıpkı bizim gibi bir beşerdir! Kur'ân onu bize " ARKADAŞINIZ" olarak tanıtır. 

Uydurulmuş İslâm anlayışına göre ise; Hz. Muhammed, kâinatın kendisinden yaratıldığı cevherdir. Evren onun için ve ondan yaratılmıştır. Ölümsüz olduğu gibi, tüm ruhların atasıdır...
Allah'ın kendisine âşık olduğu habibidir/sevgilisidir.  

Peki Peygamber ve Torunlarını yüceltmek de ne oluyor? Maalesef bugün kendilerinin peygamber torunu olduğunu iddia eden bir seyyitler, şerifler  silsilesi İslam dünyasını işgal etmiş vaziyette.
Bunların çoğu uyduruk neseb şeceresiyle ya da  eşrafa rüşvet olarak verilen kıymetsiz bir meblağ karşılığında kendilerini peygamber torunlarına dahil etmiş durumdalar.
Öncelikle peygamber soyundan olmanın Allah katında hiç bir ayrıcalığı yoktur.

İman tamamıyla kişisel tercihtir. Genetik değildir. 

Bunlar Osmanlı'da askere gitmemiş, vergi vermemişler, oturduğu yerde beslenmiş, harem ağası gibi saltanat sürmüşlerdir.
Maalesef dindarlarımız birisinin Seyyit olduğunu duyduğunda, ona varını yoğunu vermekte, hatta şirazeyi kaybetmektedir.
Bu Seyyit ve şerifler birer asalak gibi çalışmadan krallar gibi yaşıyorlar. Dini ilimlerde zır cahil olmalarına rağmen alim muamelesi görmekteler. 
Bu kadarla kalsalar yine iyi. Apaçık milleti şirke davet ediyorlar. Hindistan'dan getirdikleri yoga benzeri rabıta ibadetiyle kendilerine taptırıyorlar.
Bize tâbi olun, iki cihanda, cennette de beraber olacağız diyerek etraflarına mürit  topluyorlar.
 Karun gibi de yaşıyorlar.

Bunlar Tarikat şeyhi değil, holding patronu. Gerçekten şirk olan dinlerini, şirkete çevirmiş durumdalar. peygamber sevgisini istismar ederek geçinme yolunu tercih etmişlerdir.
Velhasıl bu peygamber torunları ümmetin ciddi bir sıkıntısı haline geldiler.

Allah eğer beni seviyorsanız "Muhammed'i de sevin" demedi, ona tâbî olun dedi. Eğer sevin deseydi insanlar sevmede ölçüyü kaçırırlardı. 
Müşrikler Allah'ın dûnunda ilahlar edinirler ve onları Allah'ı sever gibi severler. Kula kulluk ederek ahiretlerini mahvetmekteler.
     Peygamberimiz kendisinin aşırı övülmesine karşı çıkmıştır. Bunun önceki milletlerin helak nedeni olduğunu belirtmiştir. 'Bana sadece Allah'ın kulu ve Resulü deyin' buyurmuştur. Kendisine 'Efendimiz' diye hitab edildiğinde; “Hâşâ, Efendi Allah'tır” demişlerdir. Şimdikilerin  kâinatın efendisi demelerini varın siz takdir edin. 

Allah'tan başka darda kalana kim yardım edebilir?

Ama müşrikler kendilerine gavs adında yedek ilahlar edinmişler.

Birisi ona 'Allah'ın ve Resulünün dediği olur' dediğinde, “Beni Allah'a denk mi tutuyorsun? Benim değil, Allah'ın dediği olur.” demiştir. 
“Bende sizin gibi bir beşerim, sizler nasıl unutuyorsanız, bende unuturum” demiştir. 
Selam ederim.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum