Rize
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Rize ''Fasulye Kavurma''

Rize ''Fasulye Kavurma''
Rize fasulye kavurması, Rize mutfağının en popüler yemeklerinden biridir. Fasulye, soğan, biber, domates ve baharatlar gibi basit malzemelerle hazırlanır ve Rize yöresine özgü lezzetiyle ünlüdür.

Rize fasulye kavurması yapmak için öncelikle fasulyeler yıkanır ve uçları kesilir. Daha sonra, bir tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su eklenir ve orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir. Pişen fasulyeler süzülür.

Diğer yandan, bir tavada küp doğranmış soğanlar, biberler ve küp doğranmış domatesler sıvı yağ ile kavrulur. Kavrulan karışıma salça, tuz, karabiber gibi baharatlar eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur. Ardından fasulyeler eklenir ve karıştırılır. Fasulyeler, soğan, biber ve domatesle birlikte yaklaşık 10 dakika daha kavrulur.

Rize fasulye kavurması, sıcak servis edilir ve genellikle yanında pilav, turşu veya salata gibi garnitürlerle sunulur.

Rize fasulye kavurması, Rize yöresindeki pek çok lokantada ve restoranda bulunabilir. Bunun yanı sıra, Rize'deki evlerde de sıklıkla yapılan bir yemektir. Eğer Rize'deyseniz, bu lezzetli yemeği deneyebileceğiniz birçok yer bulabilirsiniz. Ayrıca, evde yapmak isteyenler için internet üzerinde pek çok Rize fasulye kavurması tarifi bulunabilir.

 

rize fasulye kavurması

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!